Kyčel

ArtroCentrum 844 111 315
Napište nám info@artrocentrum.cz

ProfiChondro OMEGA VÝHODNÝ BALÍČEK pro zdravé klouby

Koupit

Dobrý den, mám vrozenou vadu kyčelních kloubů a jsem po jejich opakovaných operacích. Je pro mne jako pohybová aktivita vhodné in-line bruslení? Děkuji za odpověď.

Neznám přesně Váš RTG nález a rozhodně bez tohoto jednoznačně neodpovím. Je to hlavně na zvážení Vašeho ortopeda, který Vás dlouhodobě sleduje. Jako vhodnější bych viděl kolo.

Dobrý den, pane doktore, je mi 31 let a můj ortoped mi zjistil arthrosu obou kyčelních kloubů II.a III. stupně. Doporučil mi pouze chondroprotektiva a další rentgen a kontrolu až za rok. Zajímalo by mě,jestli je ještě jiná možnost léčby a jestli při užívání tablet Profi Chondro mohu otěhotnět. Děkuji a hezký den.

Chondroprotektiva jsou samozřejmě vhodným podpůrným preparátem a jedná se o jeden z několika potravinových doplňků, které vhodným způsobem podporují reologické vlastnosti chrupavky. Nezbytnou součástí prevence je Vaše denní aktivita, a to hlavně kolo, rotoped a nezátěžové cvičení. Jinak kontrola s RTG za 1 rok je uvážená a schvaluji. Co se týče těhotenství, tak v 1. trimestru nedoporučuji užívat žádná léčiva ani podpůrné preparáty, pokud nejsou určeny přímo k otěhotnění a jeho stimulaci.

Dobrý den, je mi 39 let a již asi půl roku mě trápí bolest v pravé hýždi, spíše kloubu, špatně se ohýbám, nemohu bez bolesti nohu propnout a obtížně ji natahuji, je pro mě problém si zavázat tkaničku u boty bez pokrčení kolene, nebo si obout botu, když je větší zátěž na jedné noze. Jsem zdravotní sestra, a tyto bolesti mě vzhledem k mému věku docela trápí. Po pár dnech dovolené bolest mizí, ale hned druhý den v zaměstnání je bolest opět zpátky. Levá strana je rovněž bolestivá, ale podstatně méně. Moje váha je k výšce 172cm 64 kg, což snad není tolik, aby kloub byl přetěžován. Mám se nechat vyšetřit, nebo snad doporučíte jen nějaké cvičení? Dříve jsem hodně cvičila, ale nyní asi rok téměř nesportuji. Děkuji moc za Vaši odpověď.

Pohybová aktivita je rozhodně důležitá a při popisu Vašich obtíží bych spíše usuzoval na bolesti bederní páteře v segmentech L5/S1 a L4/L5, která jasně vyzařuje do hýždě a lat. části stehna a může procházet celou DK. Jinak kyčelní kloub bolí spíše v třísle. Popis, že bolesti se objevují hlavně v práci také spíše svědčí pro bolesti bederní páteře a ve Vašem věku jste na primární coxarthrosu relativně mladá, i když to samozřejmě nemohu vyloučit. Doporučení : vyšetření ortopedem a neurologem a RTG AP pánev a RTG bederní páteře, což by mělo rozhodnout. Pokud to Váš ortoped provádí, pak bych k diagnostice volil kořenový obstřik uvedených segmentů a event. stabilizaci bederní páteře bederní ortesou a to hlavně v práci.

Dobrý den, pane doktore. Je mi 35 let, před 14 dni jsem pocítila bolestivost kyčelního kloubu, byl mi proveden RTG snímek s výsledkem:mírné arthrotické změny se zúžením kloubní štěrbiny a přihrocením okrajů kloubní jamky a v krčku lemuru jsou drobná vícečetná ložiska projasnění, zřejmě v rámci osteoporozy. Měla bych navštívit osteologické centrum? Děkuji za odpověď.

Je zvláštní, že ve Vašem věku jsou popisované takové změny, ale pokud tomu tak je, jedná se spíše o arthrotické změny než příznaky osteoporosy. Pokud by se jednalo o osteoporosu, je nutné vědět, zda ještě máte menstruaci, neboť při menopauze dochází k masivnímu odvápnění skeletu (ochrana estrogeny). Je třeba jako zjištění stavu osteoporozy provést densitometrii skeletu a zhodnotit s průměrem populace a poté event. poradu v osteologickém centru. Stran popisovaných arthrotických změn bych doporučil denní pohybovou aktivitu – kolo , rotoped a plavání a dále jako podpůrnou terapii min. na 6 měsíců chondroprotektiva a zhodnocení jejich efektu po 6 měsících.

Pane doktore, prosím o radu při léčbě arthrosy. V levém kyčelním kloubu mám arhtrosu III.st. v pravém II.st. Mám také dnu. Bolí mě občas i ramena a drobné klouby na rukou. Nyní mě postihla velmi velká bolest celého chodidla, na které nemohu dostoupnout. Léky mě byly předepsány: nimesil, milurit a u revmatoložky aplikována injekce Diprophol. Injekce zabrala tak na měsíc a nyní se bolest vrátila opět. I po aplikaci injekce bolest neustoupila. Navíc jsem měla na tuto injekci alergickou reakci. Prosila bych radu, jak léčit moje problémy, pokud možno, bez chemie. Děkuji.

Základním onemocněním je u Vás pravděpodobně DNA a její projevy v podobě dnavé arthritidy. To má vliv na všechny klouby v těle a je nutná kauzální metabolická terapie. Co se týče kyčelních kloubů je důležité vyšetření ortopedem a dále Vaše denní pohybová aktivita a je nutné sledovat cca 1 rok stav RTG Vašich kyčelních kloubů. Není možno při popisu Vašich obtíží vyloučit bolesti z bederní páteře. Co se týče chodidel je nutno rozhodnout, zda se jedná o bolesti nohou / třeba dekompenzované plochonoží nebo bolesti podhlav metatrsů / nebo bolesti paty – třeba ostruh patních kostí. Doporučil bych vyšetření ortopedem a dále sledování revmatologem. Podpůrná terapie chondroprotektivy je vhodná, ale ne samospásná. Nutný je Váš denní pohyb a bezzátěžové cvičení a je nutné rozhodnout jakého typu Vaše obtíže jsou.

Dobrý den, mám rok a půl starou dceru, která již půl roku sama chodí – pozoruji, že stáčí při chůzi obě nožičky většinou dovnitř, jak kdyby si chtěla přes ně šlapat. Dělá to jak bosa tak v botičkách, ale není to vždycky. Někdy jde normálně. Chci se zeptat, zda je nutné navštívit ortopeda a nebo ještě počkat, zda se to nějak srovná. Dětská lékařka mi řekla, že by ještě počkala, ale nevím, jak dlouho mám čekat. Díky za odpověď.

S největší pravděpodobností má dětská lékařka pravdu a brzy se to samo srovná. Nicméně určitě by to nemělo být déle jak 3 roky. Vyšetření ortopeda, který sleduje i dětské pacienty a dělá třeba sonografie kyčelních kloubů bych v tomto případě pro Váš klid schválil.

Vážený pane doktore, byla mi diagnostikována začínající coxarthrosa a navržena léčba „léčebným rentgenem“. Je to vhodné provést již na počátku onemocnění nebo je vhodnější použití léků proti bolesti a zánětu? Děkuji.

Nejedná se o léčebný rentgen, ale o RTG analgetrické ozáření (RTG za účelem odstranění bolesti). Je to jeden ze standardních postupů. Neznám Váš skutečný nález, ale pokud se jedná o první záchyt a první obtíže, asi bych volil hlavně bezzátěžový pohyb a v první linii perorální chondroprotektiva. Zlepšují pohyblivost kloubů, a pomáhají při bolesti. Pokud budou obtíže přetrvávat, pak zmíněné ozáření ANO.

Dobrý den, je mi 43 let, mám bolesti obou kyčlí, nejvíce na pravém a jde mi bolest až do zad. Lékař zjistil, že od narození jsem měla kyčle vykloubené. Dával mi injekce, pak rehabilitace, magnet a ultrazvuk. Nic mi nepomohlo a kyčle stále bolí. Co byste mi doporučil? Děkuji za odpověď.

Pokud se jedná opravdu o progresi postdysplastického stavu kyčelních kloubů se subluxací pak i ve Vašem věku by bylo možné operační řešení. (Steel osteotomie nebo stříška kyčelního kloubu). Záleží jen na zhodnocení ortopeda, který rozhodne, zda RTG nález je k tomu vhodný. Rovněž se ale může jednat o bolesti bederní páteře.

Dobrý den, v levé kyčli mám arthrosu II.stupně a v pravé III. stupně. Je mi 44 let, jezdím na rotopedu, užívám různé přípravky na arthrosu, ale nohy bolí čím dál víc. Pracuji jako prodavačka. Prosím, poraďte, jak si pomoci. Moc děkuji za odpověď.

Kolo, rotoped a užívání preventivních léků je velmi dobrý počinek, ale kámen úrazu bude asi v základním pracovním zařazení. Pokud jako prodavačka stojíte cca 8 hod a máte i lehkou nadváhu, tak to budete velmi špatně kompenzovat. Pokud je možné změnit pracovní zařazení, a pokud se jedná opravdu o arthrosu III. st., zkusil bych i obstřik kyčelního kloubu z předního přístupu.

Dobrý den, je mi 43 let a asi 5 let mě trápí bolesti kyčelních kloubů. Bolí mě sedací část a z boku po straně stehna. Nemůžu ležet na tvrdém, po delším sezení mě chytá bolest jako do křeče. Na vyšetření jsem ještě nebyla. Můžete mi poradit, jestli by mi pomohla nějaká kloubní výživa? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Opravdu je to málo informací, ale z popisu obtíží bych spíše usuzoval na bolesti dolní bederní páteře s vyzařováním bolesti do hýžďového svalstva. Také by se mohlo jednat o bursu v oblasti trochanteru. Jinak kyčel bolí hlavně v třísle a člověk má startovací a i klidové obtíže. Je nutné doplnit RTG nebo neurologické vyšetření a potom vyhledejte ortopeda. Jinak prevence kloubní výživou je vhodná, neboť i bederní páteř má klouby.

Dobrý den, je mi 45 let a už delší dobu 3-4 roky trpím bolestí v pravém kyčelním kloubu. Bolest se stupňuje. Nejvíce to bolí v klidu. Nemůžu bolestí spát.Užívám na noc ibalgin a čípky indometacin 100, abych mohla chvilku spát. Mám omezenou rotaci a po větší zátěži je to horší.Vadí mi už i plavání. Dřív jsem chodila uklízet a cvičit,teď jsem toho musela nechat. Mám nadváhu, ale nedovedu s ní bojovat. Jsem unavená a dost spím. Léčím se s vysokým KT a teď ho mám nízký, ale lékař je spokojený a nechce mi léky vyměnit. Na rtg jsou známky arthrosy. Prý mám být ráda, že to není na výměnu kyčle. Nevím už, co s tím dál dělat. Předem Vám děkuji za odpověď.

Rozhodně je nutné změnit asi denní skladbu života cca 2-3x denně rotoped nebo kolo, chondroprotektiva, vyvarovat se dlouhého stání a jinak samozřejmě redukce nadváhy je na rotopedu možná. A je opravdu nutné omezit příjem potravin, ale skladbu dodržet. Rozhodně je množství konzervativních metod, než volit operační řešení.

Dobrý den, pane doktore. Je mi 42 let.Od dubna 2009 mám velké bolesti kyčlí. Bolest vystřeluje po stehnech dolů. Mám výhřez ploténky L5S1 1 cm. Je tento přípravek ProfiChondro Originál pro mne vhodný? Prosím o radu,dostávala jsem injekce, infuze, opichy, rehabilitace. Děkuji za odpověď.

Pravděpodobně bolesti kyčelního kloubu jsou jen projekční bolestí postižení dolní bederní patře. Je samozřejmě možné, že se jedná o duplicitu obtíží při počínající coxarthrose, ale pak je nutné to ověřit RTG a klinickým vyšetřením. Stran bederní páteře bych doporučil bederní pás ke stabilizaci a pokud bude jasná úleva, zvážit operační řešení. Jinak samozřejmě chondroprotektiva jsou svou povahou podpůrný prostředek a jako takový mají efekt na všechna kloubní spojení a to i v páteři a kyčelních kloubech.

Je mi 64 let, mám coxarthrosu údajně IV. stupně, mám termín operace na endoprotézu. Ale když čtu v internetových diskuzích odoperované pacienty a jejich potíže, mám obavy, že operací bych nevyměnila nemoc za zdraví, ale nemoc za nemoc. V současnosti sice kulhám, někdy chodím s hůlkou, ale nemám žádné větší bolesti, v noci taky ne, prakticky můžu dělat cokoliv. Denně používám magnetoterapii.Co riskuji, kdybych na operaci nešla?

Sám osobně znám několik pacientů, kteří by podle RTG již vůbec neměli chodit a přesto to tolerují dobře. Pokud máte denní a klidové bolesti a výrazné omezení pohybu pak v korelaci s RTG je to správná indikace . Pokud tomu tak není, je to na zvážení. Jinak důsledně podporuji to, aby pacient svému operatérovi jednoznačně věřil a vzniklo mezi nimi pouto důvěry. Ze své praxe mám spíše opačné zkušenosti než popisujete.

Pane doktore, je mi 33 let. Před měsícem mi byla diagnostikována arthrosa III. stupně, aniž bych kdykoli před tím pociťovala jakoukoli bolest. Až poslední dva měsíce se, hlavně v noci, bolest ozývá, což mne také dovedlo k lékaři.Ten mne poslal na krev, kde se ukázalo, že mám v kloubu zánět a také na rentgen, kde mi tedy zjistili onu arthrosu III. stupně a cysty. Nutno ještě dodat,že jsem v 10ti letech podstoupila operaci obou kyčelních kloubů s aplikací štěpů. Chci se zeptat, zda je možná nějaká léčba nebo mne čeká opět operace. Děkuji za odpověď.

Vzhledem k tomu, že anamnesticky uvádíte léčbu kyč kloubů v mládí a to údajně i operačního typu mohlo se jednat hned o několik diagnos. Nejčastější je asi dysplasie a následně operace střešícího charakteru. Je samozřejmě možné, že došlo už ve Vašem mladém věku k akcentaci arthrotických změn u ne zcela ideálně postaveného kyčelního kloubu a dále se může jednat i o rychle progredující nekrotické změny. Opakovaně na našich stránkách odpovídám, že se léčí pacient a ne jeho RTG snímky. Pokud budou v korelaci obtíže klinického typu ( chůze jen s oporou FH , noční i klidové bolesti výrazné omezení životního stylu) v korelaci s RTG pak je vhodné operační řešení typu necementované TEP vzhledem k Vašemu věku. Doporučení: ve Vašem případě pokud možno zkušený ortoped, který v dostatečné míře operoval dysplastické kyčelní klouby a bude schopen určit ideální čas k operaci, která Vás v nějaké etapě Vašeho života asi nemine. Zda to bude za rok nebo za 10 let či později si z tak krátkého sdělení a bez Vašeho klinického vyšetření a RTG dokumentace netroufnu určit.

Užívám již druhé balení Profichondro, občas při velkých bolestech Dolminu, mohu k tomu užívat Calcicmew*D3? Mám III. stupeň artrózy kyčle. Děkuji.

Samozřejmě, jedná se hlavně o podporu užívání vápníku s aktivní formou vitaminu D a to je důležité hlavně při osteoporóze a ne při osteoarthróze III. st. Pokud je samozřejmě již velmi vážné poškození kloubu. Ale opakovaně upozorňuji, že pokud je diagnóza stanovena jen z RTG dokumentace, může být často zavádějící. Jinak v zimě vzhledem k tomu, že je menší příjem vápníku a sluníčka, které aktivuje vitamin D je Vaše kombinace možná a vhodná. Z mé vlastní zkušenosti doporučuji brát uvedený doplněk stravy min 6M celou zimu, aby byl efekt trvalejší.

Dobrý den, byla jsem na rentgenu kyčelních kloubů. Nález zněl takto: výraznější protažení stříšek acetabul. Drobné os acetabuli vpravo, kloub. štěrbiny kyč. kloubu jsou přiměřené. Kontury hlavice ostré. Závěr: ncip.coxartrosa bilat. Mohl byste mi, prosím, vysvětlit, co to znamená a jak se to dá léčit. Děkuji.

Popisovány jsou známky počínající arthrosy a dle mého ortopedického názoru relativně přiměřený nález člověka mezi 40-50 lety věku. Jinak prevence je samozřejmě pohyb a event. doplňující chondroprotektiva .
Kyčel
3.9 (77.45%) (hlasů: 47)

Bulletin

Bulletin ke stažení ZDARMA Pravidelně pro Vás vydáváme populární bulletin

Všechna vydání zde